Hyr konst

Hem > Hyr konst

Att hyra kvalitetskonst kan vara ett billigt sätt att ha riktigt fin konst på kontoret eller hemma. Genom att hyra kan du enkelt byta ut konst du tröttnar på, och du kan få kuraterade samlingar med genomgående tema och matchande verk. Redan 2016 skrev Göteborgsposten om trenden att hyra konst, och trenden håller i sig! Att hyra konst är i dag dessutom avdragsgillt, vilket lockar ännu fler att hyra konst till företaget.

Hos ett galleri som Åmells konsthandel kan du hyra konst, och företaget är bland dem som sysslat med uthyrning längst i branschen. Här hittar du skandinavisk konst av hög kvalitet, och du får hjälp med allt från urval till upphängning.

Hyr ut konst

Att hyra ut konst kan vara ett smidigt sätt få in lite pengar utan att du helt behöver skiljas från konstverket. Det finns idag ingen riktigt etablerad praxis för uthyrning av konst, men det finns saker du behöver tänka på. Om det inte är din egen konst (alltså skapad av dig) behöver konstnären tillfrågas och ersättas – om inte konstnären varit död i mer än 70 år.

Läs mer om vad som gäller rent juridiskt när du vill hyra ut din konst hos Konstnärernas Riksorganisation.

Köp eller sälj konst

Är du mer intresserad av permanenta lösningar och vill hellre köpa dina konstverk – eller har du själv konst hemma som du vill sälja på ett tryggt sätt? Läs mer på våra sidor om konsthandel här.