Sälj konst online

Hem > Sälj konst online

Är du en samlare eller har du ärvt tavlor och konstverk du vill bli av med? För att få skäliga priser på din konst är det en bra idé att få den värderad av en expert. Med kunskap om rätt pris finns det sedan många alternativ för dig som vill sälja konst online.

Värdera konst online

Det första steget om du ska sälja konst är att ta reda på vad verket kan vara värt. Det finns många experter och auktionsfirmor som värderar konst både online och på plats, ofta dessutom gratis. Här är tre välkända aktörer du kan vända dig till:

Uppsala auktionskammare

En anrik auktionskammare med många värderare och experter kända från Antikrundan. Här kan du få din konst värderad online, helt gratis. Ladda upp bilder och beskriv verket och få värderingen på mejl eller telefon.

Värdera hos Uppsala auktionskammare

Sefina pantbank

Hos en pantbank kan du få snabba pengar för din konst, men se till att vända dig till en etablerad och pålitlig pantbank. Hos Sefina kan du värdera din konst online eller i butik, och få snabbt lån med konstverket som säkerhet.

Värdera hos Sefina pantbank

Bukowskis

Även hos välkända Bukowskis kan du värdera online genom att fylla i ett formulär med detaljerad information om konstverket. Bukowskis är Nordens ledande auktionshus och har stått för några av de högsta auktionspriserna de senaste åren.

Värdera hos Bukowskis

Sälj din konst

När du har en uppfattning om vad din konst är värd, kan du kontakta en pålitlig köpare för att sälja din konst. Ibland kanske värderaren erbjuder att köpa konsten själv, men det kan vara bra att få flera bud om du är ute efter att maximera vinsten.

Åmells konsthandel

Åmells konsthandel i Stockholm är en anrik konsthandel som sedan 1920 köpt och sålt konst och antikviteter. Man specialiserar sig på skandinavisk konst från 1600-talet och framåt, så vänd dig hit för att sälja konst av den typen!

Sälj konst hos Åmells

Uppsala auktionskammare

Namnet till trots finns Uppsala auktionskammare i flera städer i Sverige. Det är ett av Nordens största auktionshus, och man säljer kvalitetskonst från hela världen. Här såldes t.ex. den dyraste svenska möbeln någonsin år 2008!

Sälj på Uppsala Auktionskammare

Stockholms auktionsverk

Grundat 1674 och ett av världens äldsta auktionshus. Ägs idag av populära marknadsplatsen Auctionet. Här kan du sälja konst på onlineauktion eller fysiskt på en slagauktion. Vad som passar bäst beror på typen av föremål och vem som kan tänkas vilja köpa det.

Sälj på Stockholms auktionsverk

Köp eller hyr konst

Här på Konstnärsforb hjälper vi dig med allt som har med konst att göra. Har du sålt för många konstverk och behöver nya på väggarna? Läs mer på vår sida om att köpa konst eller om du är ute efter något mindre permanent, om att hyra konst. Du hittar även våra tips till alla som letar efter konstgalleri i Stockholm här!