Köpa äkta konst - hitta återförsäljare

Hem > Köp konst

Letar du efter äkta konst att hänga på väggarna? Är du trött på massproducerad konst och tråkiga planscher? I dag är det ofta enkelt att hitta verk av din favoritkonstnär på nätet, och om du är beredd att betala kan du enkelt få hem klassiska originalverk på posten. Men att köpa äkta konst behöver inte alltid vara dyrt – även namnkunniga konstnärer går att komma över till rimliga priser om du bara har tålamod och vet var du ska leta.

Vi listar fem populära platser att köpa äkta konst i Sverige, med olika specialområden och utmärkande drag. Här hittar du allt från samtida konstnärer som inte hunnit göra sig ett namn i konstvärlden, till klassiska verk från förra sekelskiftet.

Skandinavisk konst – Åmells

Hos Åmells kan du köpa konst från 1700-talet och framåt, av konstnärer från hela Skandinavien. Här hittar du måleri, skulptur och fotografi, och allt från tidiga verk till samtida konst. Åmells galleri i Stockholm har regelbundna utställningar av sina verk, och erbjuder privata visningar om du är intresserad av att köpa konst av en särskild konstnär.

Om du är intresserad av skandinavisk konst och vill köpa konst från en anrik konsthandlare som är experter på sitt område kan vi varmt rekommendera Åmells.

Lär dig om konsten du köper – NOA Gallery

NOA Gallery vänder sig till en bred allmänhet och erbjuder konst från en mängd olika konstnärer – här hittar du både välkända och lovande namn. NOA har som uttryckt ambition att främja konstintresse och har ett brett och inkluderande tilltal, med tacksamma förklaringar och guider till varje konstverk.

Här hittar du både originalverk i ett exemplar och signerade tryck. Alla konstverk går att få med eller utan ram.

Ledande inom samtida konst – Artely

Om du letar efter mer exklusiv konst med en något högre prislapp kan du hitta mycket hos Artely. Här granskas varje konstverk för att bibehålla en viss kvalitet på utbudet, men du hittar fortfarande många konstnärer att välja mellan. Artely har etablerat sig som nytänkande i en traditionell bransch, med försäljning av fine art online.

Här menar man att det går alldeles utmärkt att presentera konstverk digitalt, och att konsumenten kan känna sig trygg med vad de köper.

Köpa äkta konst direkt från konstnären – Svenska konstnärer

Från kulturnätverket Kultur1 kommer projektet Svenska konstnärer. Här kan du köpa äkta konst på internet direkt från konstnären, utan mellanhänder. Initiativet gör att konstnären får 100 % av intäkterna – Kultur1 tar ingen kommission eller extra avgifter. Här hittar du mängder av samtida konstnärer och konstverk i vitt skilda stilar.

När du hittar något du vill köpa tar du kontakt direkt med konstnären för att genomföra köpet. Resultatet blir en personlig upplevelse där konst och konstintresserade kan mötas.

Begagnat och auktion – Tradera

Många förknippar allmänna internetauktioner som Tradera med billiga andrahandskläder och gamla prylar, men faktum är att det med lite tålamod och rätt sökningar ofta går att hitta rariteter och prisvärd konst även här. Många återförsäljare använder Tradera för att slippa administrera själva budgivningen, så i många fall är det bara ett annat sätt att köpa konst online, inte olikt specialiserade konsthandlare.

Hitta dina favoritgallerier och försäljare och följ dem för senaste nytt i deras sortiment. Du kan hitta många originalverk av kända konstnärer inom alla stilar och konstområden – med lite tur till riktigt bra priser!

Sälj eller hyr konst

Här hos oss kan du även läsa mer om att sälja eller hyra konst, lösningar för dig som vill spara eller till och med tjäna pengar på konst. Du kan även läsa mer om populära konstgallerier i Stockholm!